PoggiOlio
Extra vierge olijfolie, 100% natuurlijk
ASCOLANA • FRANTOIO • LECCINO • PENDOLINO • MAURINO • CARBONCELLA
Respect is de regel die onze activiteit inspireert.
Respect voor de natuur en het prachtige ecosysteem waarvan onze olijfbomen deel uitmaken.
Liefde voor de olijfbomen, die al duizenden jaren deel uitmaken van de Umbrische cultuur en ons belonen met smaakvolle olijven.
Passie om een olijfolie te maken van uitzonderlijke kwaliteit die eigenhandig is geplukt met hart, ziel en liefde.
Trots dat vele ons werk waarderen en dat onze olijfolie bij jullie op tafel staat.
Ascolana als hoofdingrediënt.
In onze 100% natuurlijke extra vierge olijfolie zijn de volgende olijfsoorten verwerkt: Ascolana, frantoio, maurino, pendolino, leccino en carboncella. Ascolana is het hoofdingrediënt in onze olijfolie.
Een niet voor de hand liggende soort, aangezien deze olijf vaak wordt gebruikt om te eten. Deze olijf zorgt voor de wat zoetige, sublieme smaak van de olijfolie.
PoggiOlio 100 % natuurlijke extra vierge olijfolie
Periode van oogsten : begin oktober tot half november
Plukmethode: met de hand en middels een abbacchiatore
Persing: koud geperst
Filter: ongefilterde olijfolie
Methode van bewaren : inox vaten
Kleur : Goud groen
Reuk : vers gemaaid gras, tomaat, groene appel, citroen, groene olijf
Intensiteit: Leggere/ licht
Smaak : Licht fruitig/zoet. Zacht van smaak met een licht pittig nasmaak
Geschikt voor o.a. groentesoepen, gekookte peulvruchten, gegrild vlees en alle soorten vis, salades.
Verkrijgbaar in:
blikje 500 ml € 9.95 Enkel per 2 te bestellen. * )
blikje van 750 ml € 13.95 Enkel per 2 te bestellen. *)
blik 2 liter € 35,00 *)
bag in box 5 liter € 87,50 *)
Verzendkosten Nederland € 7.50 voor een pakket van maximaal 10 kilo.
Verzendkosten België € 13.75 voor een pakket van maximaal 10 kilo.
Voor overige landen op aanvraag.
*) Tijdelijk niet voorradig. Weer op voorraad in Nederland in mei / juni
​
Leuk om te geven, geweldig om te krijgen!
Waarom onze olijfolie?
Wij doen er alles aan om een olijfolie van bijzondere kwaliteit te maken met een perfecte smaak.
Wij gaan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.
Wij oogsten als de olijven net rijp zijn. Dit is rond begin - half oktober. De opbrengst uit de olijven die vroeg in het jaar geplukt worden bevatten minder olie dan olijven die eind november tot januari geplukt worden. Ook de gezonde polyfenolen nemen af naarmate de olijf langer blijft hangen.
Wij plukken de olijven met de hand, om de olijven niet te beschadigingen. Dit komt de kwaliteit ten goede.
De slechte en onrijpe olijven worden handmatig verwijderd maar ook de meegekomen takken en blaadjes.
De geplukte olijven worden in kratten verzameld voordat ze naar de perserij gaan.
De olijven worden binnen 8 uur tot uiterlijk 48 uur na de pluk koudgeperst waardoor de optimale smaak en kwaliteit bewaard blijft.
De olijven zijn onbespoten. Er worden geen chemische of andere bestrijdingsmiddelen gebruikt of zware metalen toegevoegd als bemesting.
De olijfolie is ongefilterd.
Tijdens de pluk en het persen van de olijven richten wij ons op het behoud van de goede eigenschappen van olijfolie. Dit komt de smaak, geur, en de gezondheidsbevorderende werking van de olijfolie ten goede.