top of page
toer door de olijfgaard
toer door de olijfgaard
toer door de olijfgaard
olijfolieproeverij
antipasti plank

Olijfolie proeverij en tour door de olijfgaard

Olijfolie proeverij en tour: Onze diensten

Alles over olijven

Rondleiding en olijfolie proeverij

In deze rondleiding leer je wat er zoal bij komt kijken om een goede olijfolie te produceren. We leggen alles uit over het onderhoud van de olijfgaard, de pluk, het persen van olijven en daarna zullen we jullie leren hoe je olijfolie moet proeven.  

Het maken van een uitstekende extra vierge olijfolie hangt van veel factoren af. Het is niet alleen het soort olijf dat een superieur olijfolie maakt. Van belang is ook het onderhoud van de olijfgaard, de manier waarop de olijven worden geplukt, de manier waarop de olijven zijn opgeslagen, het persproces van de olijven in de olijfmolen. Elke stap is belangrijk.

We beginnen deze tour in onze biologische olijfgaard. Hier zullen we je alles vertellen over het onderhoud van een olijfgaard, de soorten olijven en bomen, de vijanden van de olijven, enzovoort. Daarna laten we je de gereedschappen zien waarmee we de olijven plukken en laten we je zien hoe je het moet doen.
Daarna gaan we terug naar boven, waar we je een film laten zien over het plukken van de olijven en hoe de olijven werden geperst. We leggen het proces van het persen van de olijven uit.

Nu weet je wat er allemaal komt kijken om een goede olijfolie te maken. Dan is het nu tijd om te gaan proeven! 
We zullen je leren hoe je dit moet doen en leggen je uit wat je kunt proeven; wat is goed en wat is slecht.

Na deze tour is er de gelegenheid om onze extra vierge olijfolie PoggiOlio te kopen, 100% biologisch verbouwd of een van de oliën die je hebt geproefd.
Naar wens kun je na deze proeverij bij ons blijven en genieten van een anti-pasti plank (3 pecorino kazen van de plaatselijke kaasboer, aangevuld met 3 Umbrische vleeswaren en bruschetta met olijfolie, tomaat en olijvenpaté)

Data

We zijn open vanaf 23 maart  tot  14 oktober.
Je kunt de tour boeken van maandag tm zaterdag.

Aanvangtijd: 11.00 u  of  16.30 u 
Op zondag zijn we gesloten.    

Prijzen 
De prijs is € 25,00 p.p. Indien je met meerdere gezinsleden komt is de prijs € 20.00 p.p.

Je kunt hierna nog bij ons blijven en een anti- pasti plank bestellen voor € 15,00 p.p.

vergezeld met een glas witte of rode wijn € 3.50 of een glaasje fris € 1.50 
We accepteren alleen contant geld

Als u deze tour wilt boeken, hoeft je ons alleen een e-mail te sturen.
Vertel ons:


  • Je naam

  • Datum waarop je wilt komen

  • De tijd die je verkiest

  • het aantal deelnemers

LEUK ALTERNATIEF

Heb je geen kans om mee te doen aan deze tour maar wil je wel alles weten over olijfolie en hoe je deze moet beoordelen en proeven?
Bestel dan een olijfolieproeverij  voor thuis.

Hierin zitten 5 flesjes van 20 ml met 5 verschillende olijfoliën.  De olijfolie die je proeft kun je daarna ook gewoon bij ons bestellen. Het is een selectie van goede olijfolie uit diverse regio's in Italië, waarvan de meeste ook prijzen hebben gewonnen. Erg leuk om thuis te doen met vrienden en familie, maar zeker ook leuk om cadeau te geven. Zo wordt iedereen straks een echte olijfolie kenner want er zit een uitgebreide beschrijving bij. Niet alleen hoe je moet proeven maar ook hoe hoe de oogst gaat en wat er bij komt kijken om een goede olijfolie te produceren. Na het proeven ontvang je een mail met de details van de olijfolie die je geproefd hebt maar ook voor vragen kun je altijd bij ons terecht. ​

Bestel dan een Olijfolie proeverij setje voor thuis

Heb je geen kans om mee te doen aan deze tour maar wil je wel alles weten over olijfolie en hoe je deze moet beoordelen en proeven?
Bestel dan een Olijfolie proeverij setje voor thuis

IMG_4601.jpg

PoggiOlio

Heleen

Je gids tijdens deze tour is Heleen. 

Zij heeft een studie gevolgd voor Sommelier van extra vierge olijfolie. 

Ze kan je alles over olijven vertellen en uitleggen.

Olijfolie proeverij en tour: Welkom
bottom of page