top of page
uitzicht.JPG

Adopteer een olijfboom

of laat een olijfboompje aanplanten

Olijfboom adopteren: Welkom

Aan wie geef jij een olijfboom?

Ben je op zoek naar een origineel, leuk, groen en gezond cadeau? Voor een geboorte, verjaardag, huwelijk, jubileum, herinnering, je geliefde of gewoon voor jezelf? 
Adopteer dan een van onze olijfbomen.
Een boom heeft vele, belangrijke functies, waar we niet vaak bij stil staan. Bomen zijn de longen van onze aarde. Ze geven zuurstof, bieden schaduw en zijn een thuis voor vogels, insecten, zwammen en mossen. Bomen geven ook inspiratie, rust en vertellen verhalen over tijden die ver achter ons liggen. 

Wat kost het?  
1. Een olijfboom adopteren inclusief 2 x 500 ml olijfolie kost € 35.00 per jaar. Excl verzendkosten

2. Een olijfboom adopteren inclusief 2 x 750 ml olijfolie kost € 40.00 per jaar. Excl verzendkosten

3.  Een olijfboom adopteren inclusief 2 liter olijfolie kost € 50.00 per jaar. Excl verzendkosten.

4. Een olijfboom adopteren inclusief 5 liter olijfolie kost € 105,00 per jaar. Excl verzendkosten.

Verzendkosten:

Nederland max. 10 kilo € 7.50

België max. 10 kilo € 13,75

Wat krijg je ervoor terug? 
* Blik met  extra vergine olijfolie waarin ook de olijven van " jouw"  olijfboom verwerkt  zijn en een klein leeg blikje van 500 ml die je kan vullen en op tafel kan zetten. Alleen bij optie 3 en 4
* Een adoptiecertificaat met je naam of de naam van degene aan wie je het cadeau geeft.
* Een foto van "jouw" olijfboom die wordt voorzien van een naambordje met je naam/ tekst/ spreuk.

* Een overzicht van de olijfgaard zodat je ziet waar jou olijfboom staat

Wat doen we met het geld? 
Wij willen de olijfgaard weer in zijn oude glorie herstellen en daarmee ook het authentieke Umbrische landschap behouden. 
Toen wij hier in 2011 arriveerde was de olijfgaard volledig overwoekerd met bramen die tot in de 8 tot 12 meter hoge toppen van de olijfbomen zaten. De bramen hebben we inmiddels in bedwang gekregen. Met slechts een heggenschaar en een hark hebben we 5 ha bramen verwijderd. Dat was maand in maand uit dagelijks 8 a 9 uur knippen. 
De volgende klus die geklaard moet worden is de bomen terugsnoeien naar een respectabele hoogte. Hier zijn we in januari 2013 aan begonnen. Elk jaar proberen we zoveel mogelijk olijfbomen te snoeien totdat alle bomen gedaan zijn. De verwachting is dat we daar in 2024 mee klaar zijn. 
Dat betekent wel dat de opbrengst de komende jaren minimaal zal zijn want na 4 jaar zullen de meeste olijfbomen pas weer volledig productief zijn.
De opbrengst van de adoptie wordt volledig aangewend voor het herstel van de olijfgaard. Met het geld van de adoptiebomen hebben we in 2015 een elektrische snoeischaar kunnen kopen en in 2016 nog èèn  Een geweldige aanschaf die ons veel pijn in de handen bespaart! In 2019 hebben we een mini tractortje kunnen kopen. Dat betekent dat we nu niet meer dagen met de bosmaaier aan de gang moeten. Deze maaier heeft ons al vele uren werk uit handen genomen! Wat een genot. Daarnaast bekostigen we het onderhoud van olijfgaard zodat onze olijfgaard weer een gezonde olijfgaard kan worden die 100% natuurlijke olijfolie gaat produceren. Wij gebruiken geen chemische of andere bestrijdingsmiddelen. Maar soms moet je wel wat doen om je olijven te beschermen tegen de "vijand". Hiervoor gebruiken we biologische bestrijdingsmiddelen. Deze zijn echter vrij duur.


Hoe adopteer je een olijfboom?

Vul het aanmeldformulier in, die je kunt vinden via onderstaande link. 

https://www.umbrievakantie.com/adopteer-een-olijfboom
Na je aanmelding ontvang je van ons een mail met daarin de certificaten en de foto's van de adoptieboom. Tevens is dit een betalingsverzoek. 
De olijfolie wordt indien nog voorradig in juni*  geleverd en anders eind november/begin december (nieuwe oogst.) 


Olijfboom adopteren: Over ons
adoptie (6).jpg

De mogelijkheden

Olijfboom adopteren: Onze producten

Babyboom

Laat een olijfboompje aanplanten en verwelkom de pasgeboren baby met een eigen geboorteboom. Beiden zullen stevig geworteld zijn en uitgroeien tot mooie volle volwassen bomen.

Huwelijksboom

Laat het bruidspaar hun liefde bezegelen door het planten van een huwelijksboom. Zoals de boom groeit, groeit ook de liefde voor elkaar.

een houten bruiloft boom.

Geef een olijfboom cadeau voor vrienden of familie die 5 jaar getrouwd zijn.

Liefdesboom. 

Liefde heeft een goede bodem nodig om te groeien. Oude olijfbomen zijn al diep geworteld net als jullie liefde.

Goede doelen boom

Met deze boom geef je niet alleen een origineel en duurzaam cadeau, maar wij schenken 10 % aan KWF.

Wensboom

Wil je iemand laten weten dat je aan deze persoon denkt?  Bijvoorbeeld als iemand jarig is, ziek is, verhuist is, extra steun nodig heeft.  Geef een wensboompje om hem/haar te feliciteren, op te vrolijken, veel geluk of kracht toe te wensen.

Herinneringsboom

Het is soms moeilijk om woorden te vinden.  Geef een herinneringsboom of laat een herinneringsboom aanplanten om de herinnering aan je dierbare levend te houden.

Je eigen boom

Een cadeautje voor jezelf omdat je het onderhoud en het behoud van het Umbrische landschap wilt steunen en dol bent op (h)eerlijke olijfolie.

Olijfboom adopteren: Onze producten
bottom of page